Offgrid

Offgrid kallas de fristående solcellssystem som används tillsammans med batterier då solcellsanläggningen inte är ansluten till elnätet. Denna typ av anläggning kräver alltid batterilagring för att kunna lagra energiöverskottet och tillhandahålla elen under kvällen och natten.

Idag kan batterier lagra energin tillfälligt från dagen till natten, men den kan inte lagras (för en rimlig kostnad) under en längre tid som från sommaren till hela vinterhalvåret. I vårt svenska klimat lämpar sig offgrid framförallt för sommarstugor, jaktstugor eller fastigheter som endast kräver el under vår, sommar och höst.

För de flesta kunder med fasta elavgifter blir sommarelen billigare med en offgrid-anläggning från oss. Många av våra offgrid-produkter kommer från Victron Energy i Nederländerna. De är en av världens största tillverkare och är specialiserad på offgrid. Flera av våra kunder har sommarstugor och jaktstugor och vill ha 230V uttag till kylskåp, datorer, dammsugare etc i sin stuga, precis som hemma. Några bor även offgrid året runt med hjälp av våra systemlösningar. Allt är möjligt och vi har lösningarna.

Leverantörer offgrid:
SMA
Victron Energy

Läs mer om vår leverantör Victron Energy i produktbladet nedanför.

  • Victron Energy