Solcellspaneler

Ta steget till att producera egen solel!

Att installera solceller är en lönsam investering. Genom att ersätta den annars köpta elen med egenproducerad solel minskar du dina elkostnader från dag ett. Du får dessutom en mer stabil elkostnad då du blir mindre beroende av hur elpriset på inköpt el förändras. När produktionen är högre än behovet säljer du överskottet som du inte använder själv till ditt elhandelsbolag, som du själv väljer, och får på detta sätt bra ersättning för överskottet.

Olika tillverkare av solceller har olika egenskaper, styrkor och svagheter. Vi hjälper dig att välja rätt och anpassar solcellsanläggningen efter just dina förutsättningar. Många produkter på marknaden är inte anpassade för vårt påfrestande vinterklimat. Eftersom norra Sverige periodvis har hög snölast erbjuder vi endast lösningar med solcellsmoduler i kombination med montagesystem från tillverkare som håller måttet. Våra solcellsmoduler har 15-25 års produktgaranti (beror på val av tillverkare) och minst 25 års effektgaranti. Förväntad livslängd 40+ år i de kompletta systemlösningar vi levererar. Vi ser att återbetalningstiden för en solcellsanläggning oftast är 8-12år, vilket innebär att du kan räkna med att solcellsanläggningen återbetalar sig flera gånger om under dess livslängd. Kontakta oss för en kostnadsfri offert så kan vi hjälpa dig att ta steget till att börja producera egen solel!

Se alla våra referensanläggningar HÄR:

Skatteavdrag för grön teknik!

Du som ska installera grön teknik kan nu få skattereduktion för kostnaden för arbete och material. Det gäller installationer som påbörjas och betalas från och med 1 januari 2021. Avdraget fungerar på liknande sätt som med rut och rot och du får avdraget direkt på fakturan.

Denna skattereduktion ska ersätta det statliga bidraget som privatpersoner kunnat ansöka om i samband med installation av solceller, installation för lagring av egenproducerad elenergi och installation av laddstation till elfordon.

Skattereduktion för grön teknik ges för:
1. Installation av nätanslutna solcellssystem. Skattereduktion ges med 15% av kostnaden för arbete och material.
2. Installation av system för lagring av egenproducerad elenergi. Skattereduktion ges med 50% av kostnaden för arbete och material.
3. Installation av laddningspunkt till elfordon. Skattereduktion ges med 50% av kostnaden för arbete och material.
(Källa: Skatteverket)

Mer om solceller:

 

(Källa: videor från JN Solars medverkan i solcellswebbinarium 07-12-2020)

Leverantörer solcellsmoduler:

Astronergy
JA Solar
LG
Perlight
REC
Solar Frontier

  • En solcellsanläggning på mark där kunden valde att bygga eget markstativ i trä.

  • Solcellsanlägggning på ladugårdstak med helsvarta solcellsmoduler.

  • Solcellsanläggning installerad sommaren 2020 för Parhans Lantbruk i Alfta av JN Solar.

  • Solpaneler på östersundshem hyresrätter i Remonthagen och i Tallåsen av JN Solar. Byggnadsentreprenör Skanska.

  • Markstativ i slänt utfört av JN Solar

  • Brf Norrbackas solcellsanläggning installerad av JN Solar 2019.

  • Solcellsanläggning installerad på åtta stycken radhus för Brf Grönkullan, Härnösand.

  • Solcellsanläggning för Isnäs Lantbruk i Bollnäs.