Om oss

JN Solar är stolta över att få vara en del av utvecklingen och omställningen till det förnybara energisamhället. Vi tillhandahåller och installerar solcellsanläggningar och energilagringssystem för alla typer av fastigheter, företag, lantbruk och bostadsrättsföreningar i mellersta Norrland. Vårt fokus är att erbjuda våra kunder högkvalitativa och hållbara systemlösningar som är anpassade för vårt periodvis påfrestande vinterklimat. Sedan starten 2010 har vi sålt över 1500 solcellsanläggningar och levererat fler än 100.000 solpaneler. 

Vi har gedigen erfarenhet av solenergibranschen. I företaget finns den tekniska kunskapen och kompetensen som krävs för att bygga högpresterande solcellsanläggningar och vi kompromissar aldrig med byggkvalitet. Vi har även certifierad personal från solcellsutbildningen “Certifierad Installatör” och vi är registrerade som elinstallationsföretag hos Elsäkerhetsverket. 

För oss är det viktigt att verka för ett långsiktigt hållbart klimat. Därför är vi en av få solcellsinstallatörer som är registrerade i Naturvårdsverkets EE-och batteriregister, vilket innebär att vi tar ansvar för återvinningsprocessen av de produkter vi installerar. Vi ser också att det är av stor vikt att leva som man lär och därmed har vi kört eldrivna tjänstebilar i snart 5 år. Genom att ladda bilarna med solel har vi lyckats undvika att förbränna 30 kubikmeter diesel/bensin, vilket motsvarar 80 ton CO2. 

Sedan flera år tillbaka har vi ett samarbete där vi har ett kunskapsutbyte och för anläggningsbesiktningar tillsammans med Länsförsäkringar. Länsförsäkringar driver frågor inom elsäkerhet och brandsäkerhet för solcellsanläggningar. Detta samarbete gör att vi anser oss ligga i framkant på våra anläggningsutformningar gällande dessa viktiga frågor! 

Vill du också vara med i omställningen till det förnybara energisamhället och bidra till en hållbar framtid? Kontakta oss så gör vi vårt yttersta för att du också ska bli en av våra nöjda kunder!

Bakgrund

Bolaget grundades 2010. Johan Nilsson är bolagets grundare, ägare och vd. Johan har tidigare arbetat som solcellskonsult, projektledare i solenergiprojekt i Tyskland, Spanien och Sydamerika och som produktionschef hos en solcellstillverkare. Flera av bolagets medarbetare har tidigare arbetslivserfarenhet inom solenergi, elkraft och elbilar. Med denna gedigna kunskapsmassa känner vi oss trygga vid val av leverantörer och samarbetspartners.

omoss

JN Solar gänget under konferens på Boda Borg hösten 2021