Om oss

Vi är med i den gröna omställningen

Det solklara valet sedan 2010

JN Solar är stolta över att få vara en del av utvecklingen och omställningen till det förnybara energisamhället. Vi tillhandahåller och installerar solcellsanläggningar och energilagringssystem för alla typer av fastigheter, företag, lantbruk och bostadsrättsföreningar i Norrland. Vårt fokus är att erbjuda våra kunder högkvalitativa och hållbara systemlösningar som är anpassade för vårt periodvis påfrestande vinterklimat. Sedan starten 2010 har vi levererat över 1800 solcellsanläggningar och levererat fler än 150.000 solpaneler. 

Vi visar vägen

Vi har gedigen erfarenhet av solenergibranschen. I företaget finns den tekniska kunskapen och kompetensen som krävs för att bygga högpresterande solcellsanläggningar och vi kompromissar aldrig med byggkvalitet. 

Vår personal är certifierade via vår branschförening Svensk Solenergi genom kursen “Certifierad Installatör”, och vi är registrerade som elinstallationsföretag hos Elsäkerhetsverket.

 JN Solar är även en aktiv medlem i Installatörsföretagen. Där representerar vi Norrlands solenergiföretag i solenergiutskottet som möts regelbundet för att påverka branschens framtid och främja seriösa solcellsföretagare.

För oss är det viktigt att verka för ett långsiktigt hållbart klimat. Därför är vi en av få solcellsinstallatörer som är registrerade i Naturvårdsverkets EE-och batteriregister, vilket innebär att vi tar ansvar för återvinningsprocessen av de produkter vi installerar. För varje såld produkt betalar vi en återvinningsavgift till återvinningsorganisationen Elkretsen. 

Vi ser också att det är av stor vikt att leva som man lär, och har därför elektrifierat 90% av vår fordonsflotta. 

Sedan många år tillbaka samverkar vi med försäkringsbolag och organisationer såsom Länsförsäkringar, Räddningstjänsten, LRF, Rotary m fl. Med kunskapsutbyten och temakvällar, hjälps vi åt att utbilda varandra och våra kunder för att uppnå högre kvalitet och utvecklas tillsammans. 

T ex för vi löpande dialog med Länsförsäkringar inom elsäkerhet och brandsäkerhet för solcells- och batterianläggningar, då lagar och regelverk inte riktigt hänger med i den snabba utvecklingen. Detta samarbete gör att vi anser oss ligga i framkant på våra anläggningsutformningar gällande dessa viktiga frågor! 

Om oss / Bakgrund

När vi levererade våra första solcellsanläggningar 2012 var JN Solar ett av de första solcellsbolagen i Norra Sverige. Idag är vi en av Sveriges mest erfarna solcellsinstallatörer och det bolag i världen som levererat flest anläggningar ovan latitud 60.

Idag hittar du oss på fem orter i Norrland. På alla orter finns rådgivning, försäljning och installation med egen lokal personal. Du hittar oss i I Bollnäs, Sveg, Timrå, Sollefteå och Östersund.

JN Solar har varit och eftersträvar att alltid vara det ledande bolaget inom solenergi i Norrland.

Vi vill finnas nära våra kunder och eftersträvar långvariga relationer med både kunder och våra leverantörer.

JN Solar vill vara en hållbar, kompetent och stabil partner i våra kunders energiprojekt.

Flertalet av bolagets medarbetare har lång arbetslivserfarenhet inom solenergi, energilager, elkraft och elfordon. Med vår gedigna kunskapsmassa känner vi oss trygga vid val av leverantörer och samarbetspartners.