Leverantörer

Vi levererar nyckelfärdiga solcellsanläggningar installerade på tak, fasader och på mark. För självbyggare anpassar vi materialsatser efter varje unikt projekt. Rätt material för rätt projekt, inga universal-lösningar och dåliga kompromisser. Vi bygger också kompletta e-mobilitets lösningar med t ex solcells-carports och laddare för elfordon. Kort presentation nedan om några av våra leverantörer.

SchletterSchletter

Montagesystemet fästes i med skruv i läkt eller takstol, takets bärande konstruktion. Med ett frihängande profilsystem som detta belastas inte takets tätskikt och maximal hållfasthet och stabilitet uppnås. Det ger dessutom en större luftspalt bakom solcellsmodulerna, vilket leder till bättre kylning av solcellerna och därmed högre energiproduktion.  Enligt varje projekts förutsättningar såsom aktuell dimensionerande snölast, vindlast, taklutning och tak-konstruktion, beräknar vi rätt komponenter till montagesystemet.

Läs mer
FroniusFronius

Fronius ligger i framkant gällande produktutveckling och produktion av växelriktare i sin fabrik i Österrike. De är näst största tillverkaren i Europa och har många smarta lösningar för att öka på sin egenförbrukning. Fronius växelriktare kan anslutas direkt mot internetroutern via inbyggt wifi och har ett eget nischat segment med små trefasväxelriktare som är väldigt uppskattat.

Läs mer
SMASMA

De flesta av våra växelriktare för nätanslutning kommer från tyska SMA, världens största tillverkare. Med SMA:s lösningar för produktionsuppföljning kan du enkelt följa hur mycket energi som produceras via dator och telefon-app. SMA är ofta dyrast, men bäst.

Läs mer
Solar FrontierSolar Frontier

Solar Frontier producerar tunnfilmsmoduler i Japan. Bolaget ägs av Shell och är näst största tillverkaren i världen på tunnfilmsprodukter. Modulerna är helt svarta med svart ram. Våra redan levererade driftsatta anläggningar visar att tunnfilm från Solar Frontier ger 10 -15% fler kWh per kW installerad effekt jämfört med vanliga kiselmoduler.

Läs mer
JA SolarJA Solar

JA Solar ligger på plats fyra bland världens största solcellsmodultillverkare. I grunden ett kinesiskt bolag men idag med tillverkning på flera kontinenter. Vi använder oftast JA Solars helsvarta monokristallina moduler. Elproduktionen på anläggningarna hos våra befintliga kunder med JA Solar moduler ligger på en jämförelsevis jämn och hög nivå. JA Solar levererar kvalitet och hög energiproduktion (kWh/kW) till rimligt pris.

Läs mer
LGLG

LG är en av världens största elektronikkoncerner. Deras solcellssegment är helt fokuserat på prestandaprodukter med högre verkningsgrad än genomsnittet. NeON 2 modulerna har vunnit pris för bästa solcellsteknik på Intersolar, Europas största solcellsmässa både 2015 och 2016. All tillverkning sker i Korea. Den som vill bygga en framtidssäker anläggning med bästa möjliga verkningsgrad, högsta energiproduktionen och bästa garantierna så är LG:s moduler vår rekommendation.

Läs mer
PerlightPerlight

Perlight är en tillverkare som fokuserar på hög verkningsgrad och hög kvalitet. Tillverkningen sker i Kina. Perlight har specialicerat sig på svarta moduler där även busbars mellan cellerna kan göras svarta, vilket resulterar i en helt mattsvart modul. Detta utseende ger väldigt diskreta anläggningar som närboende ofta inte ser innan man talar om att det installerats solceller på taket. Med Perlight bygger vi arkitekoniskt tilltalande anläggningar med hög verkningsgrad till vettiga priser.

Läs mer
ReneSolaReneSola

Renesola är världens tredje största solcellstillverkare. Renesola-moduler producerade flest kWh per kW i branschtidningen Photon International´s test av 180 moduler 2012, de låg även i topp efter sammanställningen 2013/2014. Modulerna vi installerar är tillverkade i Europa.

Läs mer
AstroenergyAstroenergy

Våra moduler från Astronergy är för dig som nöjer dig med normalhög verkningsgrad men fortfarande vill ha bästa byggkvalitet. Astronergys moduler klarar extra hög snölast, 6000Pa, vilket är mer än TÜV certifieringens krav. Modulerna tillverkas i Tyskland i en modern automatiserad produktionsanläggning. Fyra busbars mellan cellerna ger jämna produktion över tid. Astronergy räknas som en av de tre stora premiumtillverkarna i Europa tillsammans med Solar World och Aleo Solar.

Läs mer
VictronVictron

Victron Energy tillverkar växelriktare, laddregulatorer och batterier för projekt där elnät saknas. Victron är baserade i Holland och har länge varit världsledande på offgridlösningar. Vi levererar ofta offgridanläggningar till jaktstugor och fritidshus där man vill kunna använda 230V apparater precis som hemma.

Läs mer
NOVOTEGRANOVOTEGRA

Novotegra montagesystem tillverkas i Tyskland. Systemen finns i flera utföranden som fästs direkt i plåtens falsar/toppar eller i träläkt/ -takstolar med rostfria M12-bultar med EPDM-packningar. Aluminiumprofilsystemet är uppbyggt av C-profiler, öppna uppåt för kabelförläggning inuti. Detta bra skydd mot fukt och mekanisk åverkan för kablaget bakom modulerna. Modulerna kan säkras både i vertikalt och horisontellt format med hjälp modulklammer. Detta montagesystem ger god bakre ventilation av modulerna och ett attraktivt utseende.

Läs mer
FERROAMPFERROAMP

EnergyHub-systemet erbjuder ett nytt sätt att integrera egenproducerad solel och energilagring i fastigheter med hjälp av smart kraftelektronik och ett lokalt likströmsnät. EnergyHub är omvandlaren och hjärtat i systemet. Den mäter fastighetens elförbrukning och reglerar energiflödet mellan solceller, batterier och fastighetens växelströmsnät. EnergyHub introducerar också en patenterad strömutjämningsteknologi som automatiskt balanserar fastighetens strömmar.

Läs mer