SAJ CHS2 50kW

Energioptimera er fastighet med ett batterilager

Det finns flera fördelar att installera ett batterilager i er fastighet, särskilt om ni har periodiskt höga energiförbrukningsnivåer. Med ett batterilager kan ni sänka elabonnemangsavgiften genom att kapa effekttopparna.

Flera fördelar med ett batterilager

Kapa effekttoppar

Med effektabonnemang så baseras överföringsavgiften effekttopparna. För att sänka elavgiften behöver man jämna ut effekten genom att kapa topparna, vilket är möjligt med ett batterilager. 

Genom att jämna ut effekten så kan man göra en stor ekonomisk besparning. 

Leverera stödtjänster

Det svenska elnätet behöver ständigt vara i balans (50Hz). För att säkerställa balansen handlar svenska krafnät upp reservkraft, vilket ni kan vara med och stötta genetemot en ersättning

Ersättningsnivåerna för ett 50kW batterilager har historiskt legat på ca. 150.000 kr/år.

Mer om stödtjänstmarknaden kan ni läsa om här.

Reservkraft/UPS

För de flesta verksamheter så hänger strömavbrott och driftstopp ihop. Ett oplanerat driftstopp kan bli en dyr historia eller i värsta fall förstöra känslig utrustning. Genom att investera i ett batterilager anpassat för ert effektbehov så säkrar ni därmed driften långsiktigt samt känslig utrustning. 

Det går även att ansluta ett elverk till batterilagret med automatiskt start för att ytterligare säkra er drift.

Ökad användning av solel

Ett batterilager och solcellspaneler går hand i hand! Med ett batterilager så kan ni öka er användning av grön solel genom att lagra överskottet i ett batterilager.

Elprisarbitrage

Tjäna pengar genom att ladda batteriet när elpriset är lågt och ladda ur och sälj el när elpriset är högt. 

Minskad huvudsäkring

För säkringsabonnemangkunder så kan man göra besparningar genom investera i ett batterilager och på så sätt gå ner i säkringsstorlek. 

Designad för att klara tuffa klimat

SAJ CHS2 är designad för att klara utomhusdrift utan effektförluster ner till -30°och upp till 50°. Detta möjliggörs då systemet är IP55-klassat och har en inbyggd värmepump och luftkonditioneringssystem.

Förstklassig driftsäkerhet

CHS2 erbjuder en förtklassig driftsäkerhet med inbyggt fjärrövervakningssystem som i realtid mäter temperatur, fukt, spänning och drift. Skulle något avvika så går larm ut till användarna.

Batteriagret har även inbyggt brandlarm samt egen brandsläckning.

Intuitiv app

I appen eSAJ så kan man se batteristatus i realtid, hur mycket som laddas ut & in samt sin producerade solel. 

Vill du veta mer?