Batterilagring för villa

Flera fördelar med ett batterilager

Lagra din solel

Med batterilagring så kan du sänka elkostnaderna genom att kapa effekttopparna samt lagra överskottet från din egenproducerade solel. Det finns många fördelar med att investera i ett batterilager till sitt hem. 

Öka din självförsörjning

För att öka självförsörjningen av egenproducerad grön el är det viktigt att komplettera med ett batterilager. Eftersom majoriteten av elförbrukningen sker under timmar med mindre solinstrålning, kan ett batterilager lagra solenergi under dagen för användning under kvällstid. På så sätt kan du dra nytta av din egenproducerade el även när solen inte skiner.

Modulära system

Våra batterilager är modulära, vilket innebär att du enkelt kan komplettera med batterier inom samma system. Detta ger dig möjligheten att successivt expandera ditt system för att möta dina framtida behov.

Våra stapelbara batterilager har en modern och stilren design som smälter in i alla miljöer. Tack vare sin konstruktion tar de upp minimal yta.

Passiv inkomst med stödtjänster

För att säkerställa att elnätet alltid är i balans handlar Svenska kraftnät upp olika typer av stödtjänster. Med ditt batteri så kan du vara med och stötta elnätet gentemot ersättning.

Vanliga frågor

Ja! Grön Teknik avdrag går att söka för installation av system för lagring av egenproducerad elenergi (batterier). Skattereduktion ges med 50 procent av kostnaden för arbete och material som privatperson.

Gäller det gröna avdraget för material jag köper in själv?

Nej. Skattereduktionen för grön teknik gäller bara på materialet om du köper det från samma företag som utför installationen.

(Källa: Skatteverket)

Beroende på dina förutsättningar så kan ett batterilager golv- eller väggmonteras. För att kunna leverera full effekt från batteriet så krävs det att batteriet står i ett uppvärmt utrymme som håller minst +10°.

Om ni inte har möjlighet att placera batterilagret i ett uppvärmt utrymme så erbjuder vi system med inbyggd värme samt lösningar som är anpassad för utomhusdrift.

Storleken på ditt system beror på vad du har för huvudsäkring i dagsläget. Vi hjälper till att dimensionera anläggningen efter ditt behov. Med ett större effektbehov så krävs en större anläggning, våra system är modulära vilket betyder att det går att komplettera med fler batterier i efterhand.

Vi har ett långt samarbete med två av de marknadsledande leverantörerna inom batterilagring, SolaX och SAJ. Dessa leverantörer ligger i teknologisk framkant och har lösningar för både villa och företag.